[PRINCIPAL] [VISITA SENDERS] [GRANS TREKKINGS] [EL SENDERISME] [ENLLAÇOS] [CONTACTE]

 

Estamos trabajando en la versión castellana En construcción

TREKKING ORDESA - GAVARNIE

Etapa

1

Valoració

Temps real 

05:45

Desnivell      1345
     0010
Dificultat
física

Dificultat tècnica

VALL DE PINETA REFUGI TUCARROYA
MAPES Col·lecció ALPINA 3000 / Escala 1:30.000 / Monte Perdido - Vignemale - La Munia
AIGUA  En trobarem durant tot el recorregut fins el llac de Marboré, on cal proveir-se abans de pujar al refugi
L’ETAPA

Circulem amb vehicle fins el final de la carretera asfaltada que recorre la vall de Pineta, a 11 km de la població de Bielsa (Osca).
Deixem a la dreta un desviament que porta al Parador de turisme de Bielsa i a l’esquerra trobem un ampli aparcament i una zona d’acampada. El refugi de Pineta es troba 1'5 Km abans d'arribar al final de la vall.
Davant nostre la vista del circ de Pineta és imponent: Només cal pujar allà dalt!! (Foto 01)
Iniciem el nostre trèking (1280 m) entrant al Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut, i caminem per una pista planera entre frondosos boscos (Foto 02)
Aviat creuem un pont de fusta per salvar una cascada del riu anomenada "el felqueral" (Foto 03) i prenem un camí a l'esquerra (1420 m). Comença una forta i llarga pujada. Cal prendre-s'ho amb calma i gaudir del paisatge que és excel·lent. Tot l'itinerari ressegueix un seguit de cascades esplèndides.
El camí està ben definit i no té pèrdua. A mitja pujada (1860 m) deixem a la dreta el camí del port de Pineta, per on tornarem, i continuem pujant. Convé no parar gaire o si no això no s’acaba mai. Poquet a poquet, però anar fent.
Després d'una mica més de 1000 metres d'ascensió, arribem al balcó de Pineta (2520 m).
Les vistes són increïbles: darrera nostre la vall de Pineta (Foto 04) i l'ascensió realitzada; al sud la cara nord del Mont Perdut, l'únic lloc dels Pirineus on veureu seracs; davant nostre els Astazous i el Marboré, i una mica més endavant el blau estany de Marboré. Increïble!
Gaudim de l'espectacle i continuem, ara per terreny molt més planer. Possiblement creuem alguna clapa de neu sense cap problema.
Voregem l'estany de Marboré (Foto 05) per la nostra dreta i aviat enfilem una última forta pujada on cal grimpar per guanyar la bretxa de Tucarroya on hi ha el refugi del mateix nom (2666 m) (Foto 06)
Un cop al refugi, i si encara no en teniu prou, podeu fer una escapadeta fins els Astazous (En unes 2 hores i mitja podeu pujar i baixar l'Astazou Oriental de 3071 m). Els que ja en tinguin prou podeu dedicar-vos a contemplar la fantàstica cara nord del Mont Perdut (Foto 07); no us en cansareu...

.

02 Circ de Pineta

DESCARREGAT AQUESTA FOTO

La impressionant cara nord del Mont Perdut des del refugi de Tucarroya

INICI DE TREKKING ÍNDEX ORDESA HOME ETAPA SEGÜENT