[PRINCIPAL] [VISITA SENDERS] [GRANS TREKKINGS] [EL SENDERISME] [ENLLAÇOS] [CONTACTE]

 

Versión en castellano En construcción

TREKKING ORDESA - GAVARNIE

Etapa

4

Valoració

Temps real 

05:41

Desnivell       420
      960
Dificultat
física

Dificultat tècnica

REFUGI SERRADETS REFUGI ESPUGUETTES
MAPES Col·lecció ALPINA 3000 / Escala 1:30.000 / Monte Perdido - Vignemale - La Munia
AIGUA  Als refugis, a hostatgeria del circ, i al fons del circ de Gavarnie
L’ETAPA

Iniciem el descens (2587 m) amb el circ de Gavarnie davant nostre. D’entrada només cal baixar alla baix...
A la dreta la visió de la bretxa de Rolando és excel·lent, i darrera nostre el refugi i el port de Bujaruelo o de Gavarnie, via normal d’arribada al refugi de Serradets des de França.
Aviat arribem a un balcó: davant nostre la gran cascada (Foto 01) i el fabulós circ de Gavarnie. Sobre la Cascada els Astazous, el Marboré, els pics de la cascada.... Al fons de la vall veiem ja l’hostatgeria del Circ per on hem de passar, i, una mica més endavant, si us fixeu bé, a l'altre costat de la vall, lluny, podem veure com reflexa el sol sobre la taulada metàl·lica del refugi d'Espuguettes, on hem d'arribar.
No us confongueu: la gent s’acosta al balcó per veure la vista, però el difús camí continua cap a la vostra esquerra, sense baixar del balcó. Hem de seguir forçosament el camí per trobar el pas clau de la baixada.
Anem baixant per les entranyes del circ (Foto 02) El pendent es acusat, però amb compte es baixa sense problemes. Les vistes són impressionants durant tota la baixada
El pendent es va suavitzant i per prats arribem a l’hostatgeria del Circ de Gavarnie (1600 m) (Foto 03). Darrera nostra la vista del circ (Foto 04), i per arreu masses de turistes que ho envaeixen tot. Podríem dir que estem al Lloret de la muntanya.
Ja que la jornada d’avui ho permet potser s’escau un bon esmorzar a l’hostatgeria (Dic bo per dir alguna cosa, però és el que hi ha. Així que: o l’hostatgeria o continueu amb les galetes "principe")
Sortim de l’hostatgeria, no pel camí principal que descendeix cap a la vall, sinó per un altre més petit a la seva dreta que puja.
Al fons veiem les cases de Gavarnie. Aquest camí, menys turístic, primer puja una mica i després gairebé pla voreja el vessant est de la vall de Gavarnie per un deliciós bosc d’avets centenaris (Foto 05) (Si teniu oportunitat de recorre aquest camí amb neu, a l'hivern, no us ho perdeu...)
Sortim del bosc, el camí va girant a l'est i tornem a pujar per arribar ràpidament al refugi de Pailla (1800 m) (No confondre amb la cabana de Pailla: refugi lliure molt proper), des d'on ja veiem, sobre un promontori, el nostre destí (Foto 06)
Primer per pla i després per forta pujada, entre prats, en una mitja hora llarga arribem al refugi d'Espuguettes (2030 m).
D’aquest refugi podem dir, sens dubte, que és el té millors vistes dels Pirineus. Val la pena arribar aviat i asseure’s a contemplar les vistes des del Vignemale (Foto 07) fins els Astazous amb el seu corredor Swan (Foto 08); passant pel Taillon amb la seva cara nord i la bretxa d'on venim (Foto 09), per citar alguna cosa...

.

01. La Gran Cascada presideix el Circ de Gavarnie

DESCARREGAT AQUESTA FOTO

El Gran Vignemale des del refugi d'Espuguettes

OBSERVACIONS

A l’hostatgeria del Circ es pot comprar algun queviure.
Si voleu fer aquest trekking en 4 dies vegeu observacions de l'etapa 3

ETAPA ANTERIOR ÍNDEX ORDESA HOME ETAPA SEGÜENT