[PRINCIPAL] [VISITA SENDERS] [GRANS TREKKINGS] [EL SENDERISME] [ENLLAÇOS] [CONTACTE]

 

Versión en castellano En construcción

TREKKING ORDESA - GAVARNIE

Etapa

5

Valoració

Temps real 

06:20

Desnivell        645
     1350
Dificultat
física

Dificultat tècnica

REFUGI ESPUGUETTES VALL DE PINETA
MAPES Col·lecció ALPINA 3000 / Escala 1:30.000 / Monte Perdido - Vignemale - La Munia
AIGUA  Al refugi i durant el descens de la vall de Pineta
L’ETAPA

Només ens queda retornar al punt d'inici.
Sortim del refugi (2027 m) i per camí ven marcat anem ascendint cap a el coll de l'Hourquette d'Alans, visible des del refugi.
Durant l'entretinguda pujada les vistes continuen sent imponents: la cara nord del Taillon i la bretxa de Rolando (Foto 01) i la cara més desconeguda dels Astazous (Foto 03), així com altres cims més llunyans com el massís del Vignemale. A baix cada cop es fa més petit el refugi d'Espuguettes.
I finalment arribem (Foto 04) a l'Hourquette d'Alans. A l'altra banda del coll, a la dreta, es veu clarament el coll de Pineta (Foto 05), per on retornarem a la vall del mateix nom.
Avancem pel vesant oest de la vall d'Estaubé per guanyar al final el seu circ. El camí primer baixa gairebé un centenar de metres i després prossegueix per un terreny ondulat.
En un moment del camí, deixem a la dreta l'altra banda del pic i la bretxa de Tucarrolla, on veiem el refugi en que varem dormir la primera nit (Foto 06)
Sembla a prop, però la última pujada al coll de Pineta es fa llarga i penosa.
Finalment trepitgem el Puerto nuevo de Pineta o de Lera (2466) La baixada per l'altra banda és impressionant. Veiem al fons la vall de Pineta, on anem (Foto 07).
Deixem enrere el territori francès i el Parc National des Pyrénées i entrem novament al Parque Nacional de Ordesa i Monte Perdido, per un descens vertiginós pel mig d'una tartera.
Aviat, a la nostra dreta veiem amb enyorança la cara nord del Mont Perdut (Foto 08)
Més avall cal girar a la dreta i guiar-se per uns punts verds marcats a la roca que ens recondueixen al camí principal de la vall de Pineta. Compte no continueu avall, ja que no arribaríeu en lloc i us caldria tronar a pujar
Ja som a la vall de Pineta, ara per camí ven marcat continuem baixant fent un munt d’esses fins arribar a la cascada ja coneguda (Foto 09). Des d'aquí veiem el descens efectuat des del coll de Pineta, i continuem per la pista (Foto 10) enmig d'un frondós bosc per arribar a l'aparacament de la vall de Pineta.
És el punt i final d'aquesta excel·lent ruta.

.

01 Durant l'ascens a l'Hourquette d'Alans anem contemplant el Talillon i la bretxa de Rolando. Abaix a la dreta el refugi d'Espuguettes

DESCARREGAT AQUESTA FOTO

La cara nord del Taillon i la bretxa de Rolando durant l'ascens a l'Hourquette d'Alans. Abaix a la dreta el refugi d'Espuguettes

OBSERVACIONS

Si voleu fer aquest trekking en 4 dies vegeu observacions de l'etapa 3

ETAPA ANTERIOR ÍNDEX ORDESA HOME FINAL DE TREKKING